تلفیق هنر حولهبافی با فناوری در خراسان جنوبی/ افزایش سرعت بافت و متراژ بالای حوله با کمک تکنولوژی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، حوله بافی و بافت پارچههای سنتی یکی از صنایع دستی و هنر دیرینه بانوان خراسانجنوبی است که سرپنجههای خود به تار و پود گرفته شده از پنبه، جان بخشیده وحولههای زیبا با طرحهای متنوع که هر کدام دارای یک نام و نشان است را میبافند.
حوله بافی یکی از هنرهای کهن استان خراسانجنوبی است که چند سالی میشود جان دوباره گرفته احیا شده و حتی به ثبت جهانی رسیده است.

این روزها در اغلب خانههای خراسانجنوبی که نگاه میکنیم حداقل یک کارگاه حولهبافی فعال است و بانوان در کنار کار خانه، فرزند پروری و همسر داری برای اشتغال و اقتصاد خانواده هم تلاش میکنند.
همزمان با ادامه داشتن کار حوله بافی و با پیشرفت علم و تکنولوژی اخیرا دستگاههای حوله بافی بهروز در استان تولید و در اختیار بافندگان قرار گرفته است تا با صرف زمان کمتر حولههایی با متراژ بزرگتر و صرفه اقتصادی بهتر تولید و به بازار عرضه کنند.
شهرستان بشرویه یکی از شهرستانهایی است که در این زمینه پیش قدم بوده و در این خصوص کارگاه بزرگ حوله بافی با داشتن دستگاههای حوله بافی بهروز زمینه اشتغال را برای 20 نفر فراهم کرده است.

این کارگاه بزرگ حولهبافی امروز با حضور مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی، فرمانده ناحیه سپاه شهرستان بشرویه، امام جمعه و جمعی از مسئولان این شهرستان افتتاح شد.
مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی در حاشیه بازدید از کارگاه حوله بافی در شهرستان بشرویه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بسیج سازندگی چندین سال است مسائل اشتغال و توانمند سازی را با محوریت صندوقهای قرض الحسنه پیگیری کرده و کار تسهیلگری میدانی و راهبری شغلی که یکی از اصول حوزه اشتغال است را دنبال میکند.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در سطح استان جزو صنایع دستی به شمار میرود کار حوله بافی سنتی است که در بسیاری از شهرستانهای خراسان جنوبی سابقه دیرینه دارد.

مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در بحث حوله بافی در شهرستان بشرویه پیگیری و انجام شده موضوع فناوری و بهروز کردن دستگاههای حوله بافی و پارچه بافی بوده است.
هنری با بیان اینکه به روز کردن دستگاههای حوله بافی در بشرویه به لطف پیگیریهای چندین ساله قرارگاه جهادی شهرستان بشرویه به سرانجام رسید، عنوان کرد: قرارگاه جهادی امام رضا (ع) شهرستان بشرویه طی چند مرحله ویرایش و به روزرسانی اقدام به تولید دستگاههایی کرده که علاوه بر حفظ اصالت کار حوله بافی توسط نیروی انسانی، شرایط افزایش سرعت زمان بافت، تسهیل کردن روند بافت و بیشتر شدن متراژ بافت حوله را فراهم کرده و این اقدام باعث افزایش سطح درآمد خانوادهها شده است.
وی اظهار کرد: موضوع مهمتر اینکه کار شبکهای کردن و مدل راهبری است چراکه از انحراف تسهیلات به موضوعات جانبی جلوگیری کرده و هدفمند کردن تولیدات از دیگر موضوعات قابل توجه است.

مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی گفت: 20 دستگاه به صورت متمرکز در این کارگاه در اختیار تولید کنندگان گذاشته شده و همزمان بودن راهبر بالای سر کار و آموزشهای اولیه باعث کمک به تامین بازار فروش میشود.
هنری خاطرنشان کرد: در آینده هر کدام از تولید کنندهها در سطح شهرستان که درخواست تولید حوله و کار با این دستگاهها را داشته و به این جمع بپیوندند بسیج سازندگی هدایت، رهبری و رایزنی با دستگاههای اجرایی مختلف و استانهای دیگر را انجام داده و ظرفیت بازار را فراهم میکند که فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد شعار سال، "سرمایهگذاری برای تولید" را به صورت عملی محقق کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از نمونههای عملی کار، موضوع پارچهبافی است و یکی از کاربردهایی که حوله بافی دارد با توجه به نزدیک بودن ایام حج کابرد در پارچههای حولههای احرام است که ان شاءالله با رایزنی که با دستگاههای اجرایی مرتبط انجام شود بتوانیم امسال تامین پارچههای حوله احرام را برای زائرین استان و حتی خارج استان داشته باشیم که این خود کمک قابل توجهی برای توسعه حوله بافی خواهد بود.
انتهای پیام/
- پنجمین دوره جشنواره جهادگران استان خراسان جنوبی برگزار میشود
- صل علی سترکه!
- قدردانی مسئول پشتیبانی حزبالله از کمکهای جهادگران خراسان جنوبی
- قرارگاه جهادی محلی مشارکتی دُرح الگویی برای قرارگاههای محلی خراسانجنوبی/ کارهای بر زمین ماندهای که با قرارگاههای محلی به نتیجه میرسد
- ارائه خدمات جهادی در تعطیلات نوروز