آرزوی چند سالهای که محقق شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی،
"ما جز با کار جهادی و انقلابی نمیتوانیم این کشور را به سامان برسانیم". مقام معظم رهبری. این جمله رهبر معظم انقلاب توسط بسیج سازندگی معنا و عملیاتی شده و بسیج سازندگی خراسانجنوبی یکی از استانهایی است که در تمامی عرصه پیشقدم بوده و محور فعالیتها است.
یکی از طرحهای محرومیت زدایی بسیج
سازندگی با همکاری منابع طبیعی و جهادکشاورزی "طرح از آبخیز تا جالیز است" که خراسانجنوبی در این طرح در کشور پیشرو بوده و تاکنون طرحهای قابل توجهی اجرایی شده و در حال اجراست.
از جمله طرحهای محرومیتزدایی سال جاری بسیج سازندگی خراسانجنوبی در حوزه از آبخیز تا جالیز در بخش اِرسک شهرستان بشرویه، اجرای این طرح برای روستاهای عشایری این منطقه بود.
روستاهایی که در پَس پیج و خمهای فراوان کوهستانی قرار گرفته و راه دسترسی به آنها بسیار سخت و فقط با قاطر و الاغ امکان پذیر بود.
اگر نهاد دیگری متولی اجرای طرح از آبخیز تا جالیز میبود شاید به دلیل راه صعب العبور روستاهای منطقه اقدامی برای اجرای طرح نکرده و اهالی این روستا از نعمت آب، کشاورزی و احیای قنات محروم میشدند اما چون محور کار بسیج سازندگی بود گفت تمام سختیها را به جان خریده و در کنار احیای قنات و طرح از آبخیز تا جالیز ابتدا راه دسترسی به روستاها را هموار و قابل تردد میکنیم و این کار انجام شد.
روستایِ عشایریِ پلنگ آباد بخش اِرسک شهرستان بشرویه روستایی بِکر، دست نخورده و دارای طبیعتی زیبا، درختانی متنوع از میوههای درختی و پربار با ۷ خانوار و حدود ۲۵ نفر جمعیت روستایی بود که مثل مرواریدی در دل صدف جای گرفته و راه دسترسی نداشت. اهالی روستا برای رفتن به روستا و بلعکس شهر باید مسیر ۸ کیلومتری را پیاده یا با قاطر و الاغ طی میکردند که به روستا برسند.
فاصله این چند روستای عشایری از اِرسک به حدود ۳۰ کیلومتر میرسد که تمامی مسیر دارای جاده خاکی است و ۸ کیلومتر مانده به پلنگ آباد اصلا مسیری که شباهت به راه و جاده روستایی داشته باشد نداشت.
تا اینکه بسیج سازندگی محور کار عملیاتی برای ایجاد جاده و طرح از آبخیز تا جالیز در روستای پلنگ آباد شده و قبل از اجرای طرح آبخیزداری، مسیر روستا را هموار و قابل دسترسی کردند. مسیری که هیچ ارگان و نهاد دولتی و حتی بخش خصوصی حاضر به انجام کار و استفاده از ماشین آلات جهت کار در این منطقه نبوده چراکه سختی های زیادی داشته اما بسیج سازندگی خراسانجنوبی با استفاده از ماشین آلاتی که در اختیار سپاه است مسیر دسترسی به روستای پلنگ آباد را هموار کرد.
روستای پلنگ آباد از جمله محدود روستاهای خراسان جنوبی است که پس از گذشت ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، برق، گاز و تلفن ندارد. تعدادی از خانه های روستا پنل خورشیدی دارد و این پنل ها فقط برای تولید برق روشنایی است و به دلیل ذخیره نشدن نمیتوان برای برق لوازم از جمله یخچال استفاده کرد.
اهالی این روستا به گاز طبیعی هم دسترسی ندارند و عمده کار پخت و پز را با آتش و هیزم انجام میدهند و محدود خانوارهای کپسول گازمایع دارند. تلفن ثابت نداشته و آنتن دهی تلفن همراه در این روستا به سختی و با رفتن روی ارتفاعات امکان پذیر میشود و تنها از نعمت لوله کشی آب شرب برخوردار هستند.
زمینهای کشاورزی و باغات در این روستا هنوز پابرجاست و دل اهالی به همین طبعیت و سرسبزی گرم است و حال با اجرای طرح از آبخیز تا جالیز کشاورزی در روستای پلنگ آباد قوت خواهد گرفت.
اهالی پلنگ آباد از همت و کار تیمی مسئولان دستگاههای مختلف استان که دست به دست هم داده و ابتدا راه روستا را هموار و بعد قنات را احیا کردند بسیار خوشحال بوده و دعای خیر میکنند و لابلای صحبتهایی که میکنند از به مسئولان دستگاه هایی که فقط به روستا رفته و هیچ کاری نکردند هم اشارهای دارند.
حال که روستای پلنگ آباد به مسیر همواری دست پیدا کرده اهالی انتظار دارند سایر زیرساخت و امکانات نیز برای این روستا فراهم شود چراکه این منطقه به لحاظ داروهای گیاهی به ویژه آنغوزه بسیار مورد مهم است.
جمعیت قالب روستا جوان است و دانش آموز هم دارد اما به دلیل نداشتن مدرسه دانش آموزان برای تحصیل به اِرسک میروند.
این روستا که شاید در پیج و خم کوههای سر به فلک کشیده منطقه گم شده و مهجور بود، شهید پرور نیز میباشد و جوانی از جوانان برومندش را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده بود.
تمامی مدیران دستگاههای اجرایی متولی اجرای طرح از آبخیز تا جالیز در خراسان جنوبی که برای مراسم افتتاح طرحهای محرومیت زدایی در پلنگ آباد حضور داشتند بر اجرای موفق کار تیمی تاکید داشته و راغب به اجرای طرح ها با رویکرد کار تیمی و همکاری بودند.
طی گشت و گذاری که در روستا و عبور از خانههای قدیمی روستا داشتم متوجه ساخت و سازها جدیدی در روستا شدم که مشخص بود مربوط به چند روز قبل است و این یعنی با ایجاد راه دسترسی روستایی امکان ساخت و ساز برای اهالی فراهم شده است.
ایجاد راه روستایی برای پلنگآباد گویی مانند یک شاهرگ حیاتی برای جان بخشیدن به این روستا بوده و آبی که با طی مسیر از بالادست به قنات روستا میرسد مشابه جریان و پمپاژ خون در قلب تپنده روستا؛ همان استخر آب کشاورزی که دلیل حیات و زندگی در روستا میباشد شده است.
سردار مهدوی فرمانده سپاه انصارالرضا علیه السلام خراسانجنوبی در خصوص این طرح محرومیتزدایی گفت : چند روستا و محلات عشایری در منطقه پلنگ آباد است که فاقد هر گونه راه بوده و طی سالهای متمادی دستگاههای اجرایی تلاش زیادی کردند تا به اهالی روستاها و مناطق عشایری خدمات دهی کنند اما به دلیل نبود راه دسترسی به روستاها با مشکل مواجه بودند.
سردار مهدوی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی هر چه تلاش کردند نتوانستند خدماتی که لازم است را ارائه دهند، عنوان کرد: حجم کار به گونهای بالا بود که میطلبید یک کار تیمی صورت بگیرد و همه دستگاههای اجرایی در کنار هم قرار گرفته و هر کس به تناسب تخصصی که دارد کار را پیگیری کند تا مشکل مردم و عشایر منطقه حل شود.
وی اظهار کرد: به لطف خدا طی یکسال گذشته بسیج سازندگی به عنوان محور پیشقدم شد و به عنوان اولین گام باید راه روستا هموار میشد که با ایجاد راه به طول ۸ کیلومتر در مسیر کوهستانی راه دسترسی ایجاد و با پای کار آمدن سایر دستگاهها خدمات رسانی به مردم روستایی و عشایر صورت پذیرفت.
مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا علیه السلام خراسانجنوبی بیان کرد: یکی از معضلاتی که روستاهای عشایری بخش ارسک بشرویه داشت در زمینه نداشتن جاده و راه دسترسی به روستاها بود.
وی با بیان اینکه در این شرایط امکان خدمات رسانی به روستاها فراهم نبود، افزود: اعتباراتی در این خصوص از طرف فرمانداری مصوب میشد اما به دلیل نداشتن جاده و راه دسترسی امکان اجرا میسر نبود.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی بیان کرد: باتوجه به اولویتی که وجود داشت و پیگیری هایی که از بخش خصوصی و دستگاه های مختلف انجام شد و به دلیل صعب العبور بودن منطقه حضور ماشین آلات به صورت شخصی وجود نداشت.
هنری به درخواست عنوان شده از اداره کل عشایری استان به بسیج سازندگی اشاره و عنوان کرد: با توجه به امکانات و تجهیزاتی که در اختیار بسیج سازندگی سپاه استان است، ابتدای کار را بسیج سازندگی خراسانجنوبی ورود کرد.
وی اظهار کرد: بسیج سازندگی کار بازگشایی مسیر صعب العبور منطقه به طول ۸ کیلومتر را انجام داد و زمینه خدمات رسانی به روستاهای مختلف در این بخش فراهم شد.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی گفت: وقتی جاده که آرزوی چندین ساله مردم بود محقق شد، پروژه از آبخیز تا جالیز هم با همکاری منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در بالا دست قنوات اجرایی شد.
هنری افزود: تامین اعتبار قنات، احیای قنات و استخر ذخیره آب توسط جهاد کشاورزی و امور عشایری انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: کار اجرایی احیای قنات توسط بسیج سازندگی صورت پذیرفت.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی افزود: برای این مجموعه پروژهها حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی تاکید کرد: مجموعه پروژهها نمونه و الگوی مشارکتی موفق بین کارهایی است که با محوریت مجموعه بسیج و سپاه و هماهنگی و همراهی دستگاه های اجرایی استان از جمله جهادکشاورزی، منابع طبیعی، امور عشایری، فرمانداری و دستگاههای اجرایی استان صورت گرفته است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی با تاکید بر اثربخشی مشارکت مردم در این پروژهها، گفت: امروز به دنبال این هستیم که این مدلها و روشهای مشارکتی بین دستگاهها را در نقاط مختلف پیاده کنیم.
هنری خاطرنشان کرد: اگر محوریت و ورود برای ایجاد جاده روستای پلنگ آباد توسط سپاه و بسیج سازندگی انجام نمیشد سالها مردم این منطقه از خدمات بیبهره بودند.
وی افزود: با توجه به ظرفیت منطقه در مورد گیاهان دارویی و برداشت آنغوزه در این محدوده یکی دیگر از تاثیرات ایجاد جاده روستای پلنگ آباد که برای مردم شهرستان ایجاد خواهد کرد، موضوع کشاورزی و گیاهان دارویی است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی گفت: طرح های آبخیزداری که انجام میشود مربوط به حوزه آبخیز نهرین طبس است و حجم وسیعی از حوزه آبخیز را تحت پوشش قرار خواهد داد.
هنری به جزئیات افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای محرومیت زدایی روستاهای منطقه عشایری بخش ارسک بشرویه اشاره و بیان کرد: اجرای ۴ سازه آبخیزداری با اعتبار ۳۶ میلیارد ریال و ۱۱ روستای بهرهمند، احداث استخر ذخیره آب با اعتبار هزینه شده ۲ میلیارد ریال و۲۴ خانوار بهرهمند،
احیا جاده پلنگ آباد با اعتبار ۴۸.۵ میلیارد ریال و ۵ روستا بهره مند و احیا و مرمت قنات با اعتبار ۱۰.۵ میلیارد ریال و ۲۴ خانوار بهره مند از جمله مجموعه پروژهها افتتاحی بود.
انتهای پیام/
- انعقاد تفاهمنامه همکاری سازمان بسیج سازندگی سپاه صاحب الامر(عج) و جهاد دانشگاهی استان قزوین
- عاشقانی که عصای دست محروماناند
- پروژههای محرومیتزدایی روستای پلنگآباد با کار تیمی اجرا شد
- استخر ذخیره آب ۹٠ هزار مترمکعبی روستای دیکین قزوین به بهره برداری رسید
- طعم خدمت رسانی با همکاری سپاه و دولت کام مردم را شیرین میکند