به مناسبت هفته بسیج؛

عاشقانی که عصای دست محرومان‌اند

راهی از جنس نور برای رسیدن به سرمنزل مقصود برگزیده‌اند به همین واسطه گام‌هایی که در این مسیر برمی‌دارند نیز از جنس خدمت‌رسانی و یاری‌رسانی بی‌منت است و این راهروان طریق العشق جهادگران‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، دلت که بهاری باشد همیشه زندگی‌بخش و امید آفرینی، همیشه لبخند رضایت بر لب‌ها می‌نشانی، همیشه دعای خیر همه پشت سرت است. بهار که باشی چون همیشه شکوفا و بارانی هستی به همین واسطه هم طراوت‌بخش و زندگی‌بخش می‌شوی.باران و بهار باهم معنا می‌یابد همانند جهادگران که بدون هیچ چشم داشتی هر آن چه از هنر، حرفه، تخصص، فکر و.... را دارند در طبق اخلاص نهاده و تقدیم می‌کنند به آن‌هایی که دردمندند، به آن‌هایی که دستشان از زمین آسمان کوتاه است، به آن‌هایی عصای دستی ندارد به آن‌هایی که سقف بالای سر ندارند، به آن‌هایی که در دور‌افتاده‌ترین نقاط فریادشان به جایی نمی‌رسد. 

به آن‌هایی که نور خدا در دلشان موج می‌زند آن هم در گوشه‌ای دور‌افتاده از این سرزمین که به دنبال گره‌گشایی می‌گردند.برای این که بهتر بدانیم آن‌هایی که دل‌های بهاری و بارانی دارند چطور گام به وادی طریق العشق یاری‌رسانی و خدمت‌رسانی و زدودن غبار محرومیت از دور‌افتاده‌ترین و صعب‌العبورترین نقاط تا نزدیک‌ترین نقاط آن هم در قلب شهرها و محله‌های هدف محروم نهاده‌اند باید با پرچم‌داران این میدان هم‌کلام شوی و تا از تک‌های محرومیت‌زدایی آن بیشتر بدانی.

حسین جعفری، مدیر قرارگاه جهادی ثامن الحج مرکز خراسان جنوبی یکی از پرچم‌داران میدان محرومیت‌زدایی است که از زمان همه‌گیرشدن ویروس کرونا به‌واسطه کم‌وکاستی‌های بسیاری در این عرصه وجود داشت پا به میدان امدادرسانی و کمک‌رسانی نهاد و برای این که بهتر بتواند به مردم مرکز خراسان جنوبی در این بحران خدمت‌رسانی کند گروه جهادی «یاوران ولایت» را تأسیس کرد.

سرآغاز شکل‌گیری قرارگاه پهنه‌ای یاوران ولایت

این گروه شب‌هنگام برای سم‌زدایی سطح شهر و مراکز درمانی و بیمارستان‌های و کمک‌حال بیماران و میدان‌داران عرصه سلامت می‌رفتند.
 

دراین‌بین برای آن‌هایی که نیازمند بودند نیز سبد غذایی با کمک خیران تهیه و در اختیارشان می‌گذاشتند و آن‌هایی هم که به‌اصطلاح اهل عرض و آبرو بودند و کسب‌وکار آن‌ها در این بحران همه‌گیر مختل شده بود برای آن‌ها تسهیلات قرض‌الحسنه تهیه کرده تا بتواند زندگی خویش را بگردانند.با فروکش‌کردن بحران کرونا و بازگشت جامعه به حالت عادی گروه یاوران ولایت به‌صورت تخصصی به سمت عرصه عمرانی ورود کرد.

اما سال 1400 با دستور سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور برای درآمدن گروه‌های جهادی از حالت بلاتکلیفی تقسیم‌بندی گروه جهادی در قالب قرارگاه‌های پهنه‌ای (مراکز استان‌ها)، منطقه‌ای (شهرستان‌ها) و محلی به تعداد نیاز در شهرستان‌ها راه‌اندازی شد.

در بیرجند نیز به‌عنوان شهر اول خراسان جنوبی یا همان مرکز استان نیز 5 قرارگاه محلی، یک قرارگاه منطقه‌ای و یک قرارگاه پهنه‌ای با نام ثامن الحج شکل گرفت.
 

از سال 1400 که قرارگاه جهادی پهنه‌ای مرکز خراسان جنوبی شکل گرفت این قرارگاه دارای زیرمجموعه‌ای از عرصه‌های مختلف تخصصی از جمله عمران، پزشکی، تعمیرات و... را شامل می‌شود یعنی هر آن چه یک‌منطقه‌ای نیاز داشت در قالب این قرارگاه پاسخ‌گو بود.

همچنین از سال که 1400 که رزمایش فاطمی شروع شد و امسال که چهارمین سال است در همه عرصه‌ها خدمات‌رسانی می‌کنند که امسال 27 نقطه روستایی شهرستان بیرجند را برای خدمات‌رسانی در عرصه‌هایی چون عمرانی، اشتغال، آموزش، فرهنگی، سلامت، دندانپزشکی، دامپزشکی و کشاورزی را زیرپوشش دارند.

قرارگاه ثامن الحجج بانی پویش لبیک یا امام

آن طور که حسین جعفری، مدیر قرارگاه جهادی ثامن‌الحجج مرکز خراسان جنوبی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی اظهار کرد: اعضای مرکزی این قرارگاه 60 نفر هستند و البته گروه‌های جهادی که یک هفته در میان به نقاط مختلف شهرستان بیرجند در طول سال برای خدمات‌رسانی اعزام می‌شود همه نوع قشر را در برمی‌گیرد از دکتر گرفته تا مهندس، از دانش‌آموز گرفته تا دانشجو، از کارگر گرفته تا کارمند و... به گفته وی این گروه‌های جهادی یک هفته در میان صبح جمعه بعد از اقامه نماز صبح برای خدمات‌رسانی به نقاط هدف راه می‌افتند و شب هم برمی‌گردند. 

وی ادامه داد: خستگی جهادگران با دعای یک پیرزن، یا پیرمرد روستایی، نشاندن لبخند رضایت بر لبنان یک بچه یتیم و... به طور کامل بیرون می‌رود و برای یک هفته با این ابراز رضایت جامعه هدف خود را بیمه می‌کنند. 

مدیر قرارگاه جهادی ثامن‌الحجج مرکز خراسان جنوبی به این موضوع نیز اشاره کرد که به‌منظور متمرکزکردن کمک‌های مردمی برای یاری‌رسانی به جبهه مقاومت در راستای پویش لبیک یا امام بسیج جمع‌آوری کمک‌های مردمی به این قرارگاه محول شده است. 

جعفری با بیان این که کمک‌های مردمی به‌حساب قرارگاه ثامن‌الحجج واریز می‌شود افزود: 4 اردوگاه در کشور لبنان نیز برای خدمات‌رسانی به خراسان جنوبی واگذار شده که به‌زودی نماینده استان در این کشور مستقر می‌شود تا کمک‌های مردمی خراسان جنوبی در اختیار نماینده استان برای یاری‌رسانی به جنگ‌زدگان کشور لبنان هزینه شود.
 

دعا و لبخند رضایت، بهترین هدیه جهادگران

وی که در این سال‌ها شاهد صحنه‌های بسیار زیبا و غیر قابل وصفی در خدمت‌رسانی و یاری‌رسانی به جامعه هدف به‌ویژه نقاط محروم و دوره‌افتاده بوده است اظهار داشت: مهم‌ترین هدیه و دستمزدی که جهادگران در عرصه‌های یاری‌رسانی دریافت می‌کنند همان دعاهای از سر صدق و صفای روستاییان و لبخند رضایتی که بر لبنان آن‌ها می‌نشیند و همین لبخند رضایت همه را مشتاق به ادامه راه و لحظه‌شماری برای اردوی جهادی بعدی می‌کند.

به گفته این جهادگر اکنون نیز صحنه‌هایی که برای کمک و یاری‌رسانی به جبهه مقاومت از سوی مردم ولایت‌مدار خراسان جنوبی به‌ویژه خانم‌ها که النگوها، انگشترها، دستبندها، گردن‌آویزها و... خود را با کمال از خودگذشتگی تقدیم به جنگ‌زدگان لبنانی و سرزمین‌های اشغالی می‌کنند غیرقابل‌وصف و بسیار زیباست.
 

البته در کنار آن اهدا گوسفند از سوی روستایی که فقط چند رأس دام همه دارایی اوست و یکی از آن‌ها را از سر صدق و صفا به جبهه مقاومت تقدیم می‌کند نیز جلوه‌های بی‌نظیر است که برای همیشه گوشه ذهن، قلب و تاریخ خواهند ماند.

یا آن زن روستایی که تنها داشته‌اش یک کیسه آرد است و همان کیسه را تقدیم می‌کند تا نانی با آن پخته شود و هزینه فروش نان به جبهه مقاومت کمک شود نیز از دیگر جلوه‌های یاری‌رسانی به هم نوع در خراسان جنوبی است.هر چند که به گفته این جلوه‌های آن قدر زیاد است که شاید در این سیاهه نگنجد و دفتری می‌خواهد با بی‌نهایت ورق تا در آن این همه جلوه ناب نوع‌دوستی ثبت و ضبط شود.

چالش قرارگاه جهادی ثامن الحجج!

اما تنها چالشی که قرارگاه جهادی ثامن‌الحجج با آن مواجه است آن طور که مدیر قرارگاه پهنه‌ای مرکز خراسان جنوبی از آن سخن به میان می‌آورد به این موضوع برمی‌گردد که این قرارگاه جا و مکانی ندارد و ضرورت ایجاب می‌کند تا مسئولان و متولیان امر به‌ویژه استاندار جدید خراسان جنوبی به این موضوع ورود کند تا جهادگران مجبور نباشند ابراز و امکانات خویش را هرکدام در نقطه به امانت بسپارند. 

جعفری به راه‌اندازی اولین موکب جهادی قرارگاه ثامن‌الحجج امسال در مسیر نجف به کربلا برای خدمت‌رسانی به زائران عبدالله الحسین (ع) خبر داد و گفت: همچنین این گروه در طول سال با کمک خیران نیز حدود 20 تا 30 هزار پرس غذای گرم هم پخت کرده و در 12 نقطه هدف محروم در شهرستان بیرجند توزیع می‌کند.

انتهای پیام/