آیت الله دژکام:

تحلیل جامعه شناسانه گروه های جهادی، کاری ضرور

نماینده ولی فقیه در اسـتان فارس با اشـاره به اینکه در ماه های اخیر شـاهد پر رنگ شـدن فعالیت های جهادی مشابه دهه 60 هستیم، لزوم آسـیب شناسـی و تحلیل جامعه شناسـانه این اقدامات برای کمک به تداوم آن ها را یک الزام دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، نماینده ولی فقیه در اسـتان فارس با اشـاره به اینکه در ماه های اخیر شـاهد پررنگ شـدن فعالیت های جهادی مشابه دهه 60 هستیم، لزوم آسـیب شناسـی و تحلیل جامعه شناسـانه این اقدامات برای کمک به تداوم آن ها را یک الزام دانست.

آیت الله لطف الله دژکام در دیدار با اعضای بسـیج سـازندگی اسـتان فارس گفت: فعالیت هـای جهـادی بـه همین شـکل کنونی، در دهه 60 نیز وجود داشـت، اما بعد از آن کم رنگ و با انحراف شـکل انجام آن مواجه شـدیم به طوری که در دهه 70 هرکـس از روحیـه جهـادی صحبت می کرد، برخـی می گفتند رها کنید این تفکرات دهه 60 را! وی خاطرنشان کرد: حاال در انتهای دهه 90 مجددا به این نتیجه رسیده ایم که برای حل مشـکلات کشـور باید به روحیه جهادی دهه 60 بازگردیم.

او با طرح این پرسش که چگونه یک جریان ارزشمند جهادگرانه، به محاق می رود؟ گفت: اگر قرار به تداوم اقدامات جهادی اسـت، آسیب شناسـی حرکت جهادی و تحلیل جامعه شناسانه گروه های جهادی، کار ضروری محسوب می شود. امـام جمعـه شـیراز با اشـاره به لزوم توجـه به اخلاق در انجـام اقدامات جهادی، داشـتن نگاه اخلاقی به مسـائل و تزریق مسـتمر روحیه جهادی به مجموعه ها را برای جلوگیری از کم رنگ شـدن کار جهادی را یادآور شـد و گفت: امروز باید یک تحلیل عمیق فلسفی و جامعه شناختی نسبت به این موضوع داشته باشیم که آیا قرار اسـت کارمان جهادی بماند یا به بایگانی برود.

او بـا بیـان اینکـه جهان بـا ابهامات زیادی در عرصه های مختلف مواجه اسـت، گفت: در بحران کرونا ویروس، یک پرسـش جهان پزشـکی را درگیر کرد و آن اینکـه اگـر امکانات محدود و جمعیت متقاضی زیاد بـود، توزیع امکانات چگونه باید انجام شود؟ امام جمعه شـیراز ادامه داد: فرض کنید در بیمارسـتانی بیشـتر از 10 تخت آی سـی یو نداریم، اما در روزهای شـیوع کرونا، 20 نفر نیاز به این دسـتگاه دارند، تکلیـف چیسـت و چه افرادی باید از بسـتری شـدن محروم شـوند، آیـا این کار اخلاقی و انسـانی اسـت؟ این قبیل پرسـش ها علم پزشـکی و اخلاق را در جهان معاصر تحت الشـعاع قرار داده است.

نماینـده ولـی فقیـه در فـارس اضافـه کرد: یک جهـت دیگر مخالفت بـا فعالیت گروه های جهادی آنسـت که برخی مسـئولان شـاید فکر کنند این کارها اثری نـدارد و نمادیـن اسـت. بنابراین بایـد اثرات مثبت اقدامات جهادی را مسـتند و اطلاع رسـانی کرد تا بهانه از برخی افراد گرفته شـود. باید به گونه ای که مسـئول مخالف را همراه کند.