شکوفایی گلیمبافی در سایه حمایت بسیج سازندگی
نرگس محمدی بانوی کارآفرین کردستانی در گفتگو با خبرگزاری بسیج سازندگی اظهار داشت: در بخش بلبان آباد از توابع شهرستان دهگلان زندگی میکنم و توانستم از طریق گلیمبافی برای بیش از ۳۰۰ نفر اشتغالزایی کنم، دوران کودکیام را به همراه مادرم و راهنماییهای وی برای آموزش گلیمبافی گذراندم، در طول ۱۵ سال اخیر و باتوجهبه اینکه به دلیل شرایط زندگی که داشتم و خودم نیز در حال حاضر سرپرست خانوار و مادر دو فرزند هستم، با شرایط سخت امروزی توانستم دوباره بهسوی گلیمبافی برگردم و اکنون با کمک و همت بسیج سازندگی در دریافت خدماتی همچون اعطای وام و تسهیلات از سوی این سازمان به کارم رونق و توسعه دادم، در حال حاضر نیز توانستم برای ۳۵۰ نفر در گلیمبافی ایجاد اشتغال کنم.
محمدی گفت: گلیمبافی در اصل توسط زنان کرد تولید شده است، به گفته ریشسفیدان بلبان آباد، آسیه خانم تنها بانویی بوده که به کار گلیمبافی و زین اسب مشغول بوده و در تولید این محصول در کل منطقه زبانزد خاص و عام بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: باوجود شرایط سختی که در زندگی برایم مهیا بود، بعد از مدتی توانستم گلیمبافی را این بار با توان جسمی و مالی نسبتاً خوبی آغاز کنم، تغییراتی در سبک فعالیتهایمان دادیم و باتوجهبه نیاز مشتری، سلیقهها را تغییر و سفارشهای جدیدی را دریافت کردیم.
محمدی عنوان کرد: در مسابقات و همایشهای صنایعدستی زیادی شرکت کرده و عنوانهای مختلفی را نیز کسب نمودهام، ۳ اثر ثبت شده را در گلیمبافی دارم، دو اثر را در سال ۱۴۰۰ و تعاونی گلیمبافی بانوان را نیز در سال ۱۴۰۱ ثبت نمودم و با تلاش و کمکهای بسیج سازندگی و همچنین زحمت بانوان عزیز، توانستیم تعاونی گلیمبافی بانوان را در سطح استانی زنده و مطرح کنیم و حدود ۳۵۰ نفر نیز در این تعاونی مشغول به کار هستند.
وی بیان داشت: گلیم تولید شده در منطقه لیلاخ با دستان توانمند لیلاخی صورتگرفته و به کشورهای عراق و ترکیه صادر میشود، نکته جالبتوجه اینجاست که متقاضیان کشورهای نامبرده، خود تمایل به خرید محصولات بوده و تمامی هزینههای محاسبه شده را متقبل میشوند.
محمدی تشریح کرد: بهعنوان یک مادر که سرپرستی دو فرزند را بهتنهایی و بدون همسر عهدهدار هستم، امیدوارم مشکلاتی را که من در زندگی با آن روبهرو شدهام را هیچ زن یا زوجی تجربه نکنند، مطمئناً شاهد رشد و تعالی بیشتر تعاونی گلیمبافی در سطوح بالاتر هستیم، این باعث خوشحالی ماست که این تعاونی در سایر مناطق کشور و در سطح بینالمللی بیشتر و درخشانتر عمل کند.
این بانوی کارآفرین ابراز داشت: خوشبختانه تعاونی گلیمبافی بانوان، کارت بازرگانی را دریافت کرده است، امیدواریم روزی با مارک بومی و بهصورت مستقیم از سوی تعاونی گلیمبافی، این محصول را به خارج کشور ارسال کنیم و بانوان دغدغهٔ فروش و ارسال محصول به داخل یا خارج از کشور را نداشته باشند.
محمدی خاطرنشان کرد: تعاونی گلیمبافی بانوان بهعنوان تعاونی بازرگانی – آموزشی شناخته میشود و لازم به ذکر است که آموزشهایی که در این تعاونی به متقاضیان داده میشود، بهصورت کاملاً رایگان بوده و متقاضیان در صورت پایانیافتن آموزشها میتوانند در صورت تمایل برای تعاونی فعالیت کرده و خود در بازار کار نقش ایفا کنند.
منبع خبر؛کوردتودی