دهكده های اقتصاد مقاومتی درروستای فارفان؛

پولسازی از فارفان تا اراضی

دغدغه شان فراهم كردن شرايطي براي كارمردم روستاهايي بود با خشك سالي و بي آبي دست و پنجه نرم مي كردند. وقتي دست به كار شدند هيچ وقت فكرش را نمي كردند اهالي روستاهاي فارفان و اراضي از طرح هاي اقتصاد مقاومتي سازمان بسيج سازندگي و راه اندازي دهكده هاي اقتصاد مقاومتي استقبال كنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی؛ اين روزها خيلي ها به دنبال كسب وكار جديدي هستند و دوســت دارند تجربهاي جديد از كار وكســب درآمد را در زندگياشان داشته باشند. به خصوص اهالي روستاهايي كه بيآبي امانشان را بريده وديگر به آنها اجازهي كار كشــاورزي را نمي دهد.بدون شك وجود يك دهكده ي اقتصاد مقاومتي ميتواند شــرايطي را براي اين افراد به وجود آوردتا از نزديك با انواع كسب و كارها آشنا شوند و از مزيت ها ،مشــكلات و هزينه هاي آن اطالعات خوبي به دست آورند.

اين همان كاري است كه سازمان بســيج سازندگي از مدتي قبل در دو روستاي فارفان و اراضي در اصفهان انجام داده و با راه اندازي دو دهكدهي اقتصاد مقاومتي نه تنها براي تعدادي از متقاضيان، شرايط كار را مهيا كرده است بلكه شرايطي را به وجودآورده تا اين دهكدهها تبديل به يك منطقه ي الگو درسطح استان اصفهان شوند. مهندس محسن دانشور، مدير كشاوري و منابع طبيعي بسيج سازندگي استان اصفهان است. اوابتدا دربارهي دهكدهي اقتصاد مقاومتي روستاي فارفان مي گويد:روســتای فارفان از روستاهای بخش بنرود با حدود 300 ســکنه و در هشتاد کیلومتری اصفهان واقع شــده است که با توجه به اجرای طرحهای اقتصــاد مقاومتی اين روزها به عنوان دهکده اقتصاد مقاومتی اصفهان معرفی ميشود.روستايي كه اهالي آن سرگرم كار وكاسبي خود هستند وكار را به جاي رسانده اند كه بسياري از روســتاهاي ديگر مي توانند از آنها الگو برداري كنند. او ادامه مي دهد.

آغاز طرح ايجاد دهكده ي اقتصاد مقاومتي به دوسال پيش برمي گردد. متاسفانه با خشك شدن زاينده رود و از بين رفتن حقابه اهالي روستاي فارسان كه بيشتر درآمدشان از كشاورزي بود در معيشت خود با مشــكلات زيادي روبه رو شده بودند واز آنجايي كه يكي از دغدغه هاي اصلي سازمان بسيج سازندگان كمك كردن به معيشت مردم به خصوص مردم مناطق محروم بود به اين نتيجه رسيديم براي جلوگيري از مهاجرت اجباري مردم روستا و مشكالت ديگر جايگزيني دهكده بهترين ومؤثرين فعاليتي است كه ميتوانيم براي خدمت رساني انجام بدهيم.به اين ترتيب بود كه با هدف ایجاد دهکده های اقتصاد مقاومتی ومعرفی ظرفیت های بالقوه روســتاها برای اســتفاده در شرایط سخت و دشوار كار را آغاز كرديم.

وي درادامه اضافه كرد:با توجه به اينكه يكی از حمایت های سازمان بسیج سازندگی برگزاری کالسهای آموزشی و اعطای مدرک است وبا توجه به اين موضوع كه بدون شك افرادي كه قصد دارند كسبوكار جديدي را راه بياندازند اگر با آمــوزش كار را آغاز بكننــد درادامهي مســير موفقتر عمل خواهند كرد ســازمان بســيج ســازندگي با اعزام مربي به روستا و برگزاري كالسهاي آموزشي از قبيل آموزش کشــت گلخانهای با 50 نفــر،کالس آموزش پرورش بلدرچین بــا 80 نفر، کالس پرورش قارچ با 30 نفر و کالس آموزش پروش ماهی با 80 نفر شــرکتکننده مردم را با طرح هاي مختلف آشنا كردند.خوشبختانه برگزاري اين كالسها موفقيتآميز بود و با توجه به اهميت امنيت غذايي مردم موفق شــديم بر اســاس ظرفيت هاي موجود در روســتا اين كارها را آغازكنيم.

اشتغال زايي براي بيش از 300 نفر

حالا اين روزها كار در فارفان قوت بيشــتري از قبل گرفته اســت و به گفتهي دانشور براي 98 نفر به صورت مســتقيم و 300 نفر غيرمسقيم شغل ايجاد شده.او در ادامه ميگويد: در روستای فارفان چيزي حدود 60 طرح اقتصاد مقاومتی با تسهیالت بیش از 10 میلیارد ریال فعال شده ودر حال حاضر سي استخر ماهي هاي آب شور مشغول فعاليت هستند و از خروجي اين آبها در حوزهي پسته استفاده ميشود.به غير از اين پنج سالن قارچ و پنج گلخانه،مزرعهي پرورش بوقلمون،شترمر ،مرغ بومي،همچنين صنايع تبديلي مثل خشك كردن سبزي ،توليد ترشيجات و بسته بندي آنها، پرورش زنبور عســل ، پرورش دام های سبک و سنگین در اين دهكده مشغول فعاليت هستند.

براي فروش كمك مي كنيم

دايره ي فعاليت هاي ســازمان بسيج ســازندگي فقط به اعطاي تسهيلات تمام نمي شود. دانشور مي گويد: با توجه به اين كه توليد كنندگان بــراي عرضــه ی محصولات خود در بازار با مشكلاتي روبه رو هستند بستري را براي آنها فراهم كرديم تا اين افراد از فضاهاي خالي كه در ناحيه ي مباركه و شهر اصفهان وجود دارد براي فروش وعرضه ی محصولات خود استفاده كنند. همچنين رايزني هايی با بنياد تعاون بسيج انجام گرفته است تا بســيجيان و افرادي كه از سازمان بسيج براي آغاز به كار آنها تسهيلات اعطاءكرده اســت دريافت كرده اند بتوانند از فروشگاه هايي مثل فروشگاه ياس برای فروش محصولات خود استفاده كنند.

ايجاد شبكه هاي مجازي

اما انگار كار به اينجا ختم نمي شــود چرا كه به گفته ي دانشــور با توجه به گسترش فضاي مجازي در بين خانواده هاي ايراني با ايجاد شبكه هاي مجازي بازارچه هايي نيــز راه انداختيم تا اين افراد بتوانند محصولات خود را در گروه هاي مختلف مجازي به فروش برسانند و به درآمد برسند.

روستاي اراضي همپاي روستاي فارفان

هم زمان با آغاز بــه كار دهكده ي اقتصاد مقاومتي در روستاي فارفان در شرق استان اصفهان دهكده ي اقتصــاد مقاومتي در شهرســتان اراضي اصفهان هم كارش را آغاز كرد. دانشــور دراين باره ميگويد:در روستاي اراضــي شهرســتان مباركه بــا توجه به خشكســالي هاي اخير و افت آبهاي زيرزميني دومين دهكده اقتصاد مقاومتي كارش را بــا طرح هاي مشــابه طرح هاي اجرايي درروستاي فارفان آغاز كرد. وي ادامه مي دهــد: روي آوردن به توليد محصولاتي كه ميزان مصرف آب كمتري دارد مثل گياهان دارويي و خشك كردن ميوهها در اوليت كارهاي سازمان بسيج سازندگي قرار دارد.به همين منظور بايد به اين نكته اشــاره كرد كه در اين دهكــده ي اقتصاد مقاومتي در حوزهي صنايع تبديلي وخشك كردن محصولات پيشرفت هاي چشم گيري داشته است تا جايي كه امروز روستاي اراضي درحوزه ي كردن سر درختي ها به خصوص ميوه ي هلو وعرضه ي آن در بازار تبديل به يكي از قطب هاي اقتصادي شناخته شدهي كشور شده است. او ادامه مي دهد: خوشــبختانه با توجه به تســهيلاتي كه در اختيار متقاضيان كار دردهكده ي اقتصاد مقاومتي گذاشــتيم پيشرفت هاي زيادي را شاهد بودم تا جايي كه براي رونق بيشتر كارها تسهيلات را به سمتي برديم تا با عقد قرارداد قرار دادي با شركت توليد كننده ي دستگاه هاي خشك كن ميوه در استان البرز اين دستگاه ها را با قميت پايين و كيفيت مناسب خريداري كرده و در در اختيار بسيجيان و متقاضيان كار قرار بدهيم تا فعاليت هاي بيتشري را از اين به بعد شاهد باشيم.