صندوق قرض الحسنه چهارده معصوم در آذرشهر؛

«اخی جهان»، با سرمایه خرد مردم آباد شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، شهرسـتان آذرشـهر در استان آذربایجان شرقی واقـع شـده اسـت. یکـی از روسـتاهای توابـع ایـن شهرسـتان اخـی جهـان نـام دارد. اهالـی این روسـتا بیشـتر به کار کشـاورزی مشـغولند و برای همین برای توسـعه فعالیت هـای خـود صنـدوق قرض الحسـنه ای را راه انـدازی کرده انـد تـا بتوانند به پیشرفت و توسعه روستا کمک کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، شهرسـتان آذرشـهر در استان آذربایجان شرقی واقـع شـده اسـت. یکـی از روسـتاهای توابـع ایـن شهرسـتان اخـی جهـان نـام دارد. اهالـی این روسـتا بیشـتر به کار کشـاورزی مشـغولند و برای همین برای توسـعه فعالیت هـای خـود صنـدوق قرض الحسـنه ای را راه انـدازی کرده انـد تـا بتوانند به پیشرفت و توسعه روستا کمک کنند.

خانـم رضایـی مسـئول صنـدوق چهـارده معصـوم روسـتای اخـی جهـان اسـت. او می گویـد: سـال 96 بـا اهالـی روسـتا تصمیـم بـه تشـکیل ایـن صندوق گرفتیم. در ابتدا هیچ مبلغی را مشخص نکردیم که حتما ً اهالی روستا برای عضویت این میزان مبلغ را به عنوان ورودی پرداخت کنند. وی ادامه داد: در همان زمان گفتیم هر کس می خواهد وارد این صندوق شـود می توانـد بـه هـر میـزان کـه می خواهـد پـول درون ایـن صنـدوق قـرار دهـد. بـرای همیـن اهالـی ایـن روسـتا ارقامـی از 5 هـزار تومـان تـا 100 هـزار تومـان را درون ایـن صنـدوق قـرار دادنـد و رفتـه رفتـه وقتـی اهالـی دیدنـد کار صندوق به نفع خودشـان اسـت ارقام خود را در این صندوق افزایش دادنـد. رضایـی ادامـه داد: همیـن ارقـام انـدک موجـب شـد امـروز بعـد از گذشـت سـال ها از راه انـدازی ایـن صنـدوق وقتـی بیلان کاری خـود را مـرور میکنیـم می بینیـم ایـن صنـدوق با کمـک همین مردم حـدود 350 میلیون تومان وام را بین اهالی منطقه تقسیم کرده است.

مسـئول صنـدوق چهـارده معصـوم خاطرنشـان کـرد: در همـان زمـان راه اندازی صندوق به اهالی گفتیم هرکس هر مقدار پول در این صندوق قـرار دهـد می توانیـم 5 تـا 6 برابـر ورودی اش را وام قرض الحسـنه پرداخت کنیم برای همین در زمان راه اندازی این صندوق فقط 50 تا 60 نفر عضو داشـتیم امـا اکنـون بعـد از گذشـته بیـش از سـه سـال تعـداد اعضـای ایـن صندوق به 250 نفر رسیده است.

رضایـی بـا تا کیـد بـر اینکـه وضعیـت اهالـی منطقـه اخـی جهـان از نظـر اقتصـادی مناسـب نیسـت گفـت: موجـودی ایـن صنـدوق بیشـتر بـرای کمک های معیشتی مورد استفاده قرار گرفته است به طوری که وام های ضروری بیشترین پرداختی ما به اهالی است اما از این وام ها برای ایجاد مشاغل خانگی نیز استفاده می شود.

وی افـزود: ایـن وام هـا بـرای نوسـازی خانـه، ایجـاد کسـب و کار جدیـد یـا توسعه کسب و کارهای منطقه نیز استفاده شده است. به عنوان نمونه چون اهالی منطقه بیشتر کشاورز هستند، از وام ها برای صنایع تبدیلی نیز بکار گرفته شده است. رضایی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال برای تولید خشک بار، این وام در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و از این محل اشتغال زایی زیادی را به همراه داشته است. البته از این وام برای خرید جهیزیه و وسایل ضروری نیز استفاده شده است که البته رقم پرداختی وام به این منظور کمتر از وام های اشتغالزایی است.

رضایـی بـا تا کیـد بـر اینکـه آمـار دقیقـی بـرای ایجـاد اشـتغال بـا کمـک ایـن وام هـا نـدارد، خاطرنشـان کـرد: امـا بـه طـور قطـع بایـد گفـت وقتـی ایـن صندوق راه اندازی شـد آمار اشـتغال در این روسـتا به دلیل فعالیت های جانبـی در حـوزه کشـاورزی افزایـش یافـت و خوشـبختانه ایـن فعالیت ها رونق خوبی نیز پیدا کرده است.

مسـئول صنـدوق چهـارده معصـوم تصریـح کـرد: رونـق کسـب و کارها در منطقه موجب شده است تا اهالی به این صندوق اطمینان پیدا کنند و ارقام بیشتری را به عنوان وام در اختیار این صندوق قرار دهند تا بتوانند از عواید این وامها بهره مند شوند.

وی اظهـار کـرد: ایـده تشـکیل این صندوق به زمانـی بازمی گردد که مردم برای تأمین وام های ضروری باید به بانک های شهر مراجعه می کردند و بـرای دریافـت وام چندیـن ضامن می بردند برای همین تصمیم گرفتیم با موجودی همین اهالی محل به مردم وام بدهیم که شرایطش راحت تر از بانـک اسـت و زمـان پرداخـت نیـز کوتاه تـر اسـت. ا کنـون ایـن صنـدوق یـک صنـدوق فعـال اسـت کـه از روسـتاهای اطـراف نیـز بـرای دریافـت وام متقاضـی هسـتند امـا بودجـه ایـن صندوق محدود اسـت کـه ا گر خیرین کمک کنند می توانیم حجم وام ها را افزایش دهیم.