روایت جوان کارآفرینی که با کمک بسیج به خوداشتغالی در تولید گیاهان دارویی رسید
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1399-01-30/13990128000559_Test_PhotoN.jpg?itok=HuhPuhR_)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، در سالهای اخیر با شدت گرفتن تحریمهای اقتصادی واژه «اقتصاد مقاومتی» به ادبیات اقتصادی کشور اضافه شد و به فراخور برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور مورد بحث قرار گرفته است.
از سوی دیگر مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی را راهکار مقابله با تحریم دانستند تا در هر شرایطی با تکیه بر تواناییها و ظرفیتهای داخلی اقتصاد کشور را اداره کنیم؛ البته ذکر این نکته ضروری است که اقتصاد مقاومتی به این معنی نیست که دور خودمان حصار بکشیم بلکه میتوان با استفاده ازتوان درونی کشور فشارها را به فرصت تبدیل کرد.
عباس مهدی فارغ التحصیل رشته کشاورزی و فعال عرصه اقتصادی و نخبه بسیجی در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره مدت فعالیتش در عرصه اقتصاد مقاومتی و علت روی آوردن به کشت گیاهان دارویی اظهار داشت: پنج سال است در زمینه تولید گیاهان دارویی و بذر و نشای گیاهان دارویی با رویکرد اهلی سازی گیاهان مرتعی و کشت مزرعه در شهر بوئینمیاندشت فعالیت دارم.
این جوان کارآفرین بسیجی ادامه داد: علاقهمندی به رشته کشاورزی و سمت و سو پیدا کردن رویه و رویکرد مصرفی و درمانی به سمت و سوی گیاهان دارویی و درآمدزایی باعث شده است که از دورافتادهترین روستاها تا مرکز کشور جمع آوری گیاهان دارویی، کشت و تولید گیاهان داروئی و بستهبندی، عطاری، اسانس و عرقیجات منجر به اشتغالزایی شده است که در مقایسه با دیگر شغلهای واسطهای حرفه بسیار جذاب و با نشاطی است که همه این موارد باعث شده است تا به این موضوع علاقهمند شوم.
وی تصریح کرد: هرکاری به اقتضای محل سرمایهگذاری و با توجه به اقلیمهای کشور درصد جذب نیروی کار متغیری دارد؛ اما با توجه به شرایط فعلی و اقلیم شهرستان ما پرورش و کشت گیاهان دارویی در مساحت تقریبی یک هکتار میتواند باعث اشتغال دائمی یک نفر شود تا بتواند معیشت خانواده را تأمین کند.
مهدی درباره بازارهای هدف گیاهان دارویی نیز خاطرنشان کرد: بازارهدف شهرهای بزرگ کشور مانند اصفهان، مشهد و تهران است که محصولات تولیدی را عمدتا به صورت فلهای و مقداری هم بستهبندی شده صادر میکنیمغ البته اگر سرمایهگذاری بیشتری انجام داد، میتوان با برند و کیفیسازی محصولات بازار فروش گستردهای داشته باشم تا هم سود بیشتری به دست آورم و هم زمینه اشتغالزایی را فراهم آورم.
این کارآفرین ادامه داد: مهمترین زیر ساخت در وحله نخست برای ایجاد این شغل زمین و آب است و از طرفی نیروی انسانی باید در این زمینه توانمد باشد، البته بعضی راغب به برداشت گیاهان دارویی نیستند؛ مثلا در برداشت زعفران کارگران خیلی تمایل به
وی در پاسخ به این سوال که آیا کشت گیاهان دارویی جزء مشاغل خانگی است، گفت: کشت گیاهان دارویی از مشاغل خانگی است و بانوان روستایی نیز با کشت گیاهان داروئی در باغچه منزل خود میتوانند درآمد داشته باشند، بنده در زمینه پرورش نشا و مشاوره کاشت نیز فعالیت دارم و محصولاتی که برای کشت گیاهان دارویی مفید است را به صورت تضمینی خریداری میکنم تا دغدغهای برای عرضه محصولات خود نداشته باشند و از طرفی شغل ایجاد میشود.
مهدی تصریح کرد: در ابتدای شروع کار برای دریافت تسهیلات به بسیج سازندگی شهرستان مراجعه کردم و با کمک و همکاری این نهاد توانستم تسهیلات کمبهره دریافت کنم، تسهیلات مقدمهای برای ایجاد شغل و اشتغالزایی است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد بازاچه دائمی برای عرضه محصولات منطقه در مراکز استانها و معرفی توانمندیهای اقلیمی شهرستان در زمینه کشت گیاهان دارویی، زعفران، تولید عسل و فرآوردههای محصولات کشاورزی و لبنی و باغداری از جمله اقداماتی است که برای توسعه مشاغل خانگی دولت میتواند انجام دهد.