گردش مالی صندوقها قرض الحسنه به پنج هزار میلیارد تومان رسید
گفتگو اختصاصی خبرگزاری بسیج سازندگی با دکتر فرهی دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج در مورد صندوقهای قرض الحسنه مردمیار اشتغالزا :
طرح صندوقهای قرض الحسنه اشتغالزا یکی از موفق ترین طرح های بسیج بوده است
تشکیل ۳۱ هزار صندوق قرضالحسنه به وسیله ۱۰۰۰ نفر تسهیلگر و گردش مالی صندوقها به پنج هزار میلیارد تومان رسید
صندوقهای قرض الحسنه مردمیار اشتغالزا بسیج سازندگی شبکه توانمند بسیج در ایجاد اشتغال مردمی است ،
در بحث به ایجاد صندوقهای قرضالحسنه اشاره کردید، این صندوقها چگونه تشکیل میشود و منابع آنها در چه زمینهای یا زمینههایی هزینه میشود؟
فرهی:۱۰۰۰ نفر تسهیلگر آموزش دیده در کشور داریم. که در ۸ دوره آموزشی پودمانی شرکت کردند ، این افراد به مدت ۴ روز در هر دوره آموزش دیدهاند و شبکه عملیاتی بسیج هستند.
وظیفه آنها ایجاد اشتغال در شهرستانها است. در حال حاضر هر شهرستان تقریبا دو تسهیلگر دارد. کار تخصصی این افراد این است که در منطقه خود صندوقهای قرضالحسنه را راهاندازی کنند و سپس با آموزش مردم منابع مالی این صندوقها را به سمت ایجاد اشتغال هدایت کنند.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی : بسیج نیز منابعی را از ردیف تسهیلات قرضالحسنه تبصره ۲ جهت ایجاد اشتغال پایدار در اختیار صندوقهای اشتغالزا قرار میدهد. هماکنون ۳۱ هزار صندوق قرضالحسنه در کشور داریم که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر با کد ملی انحصاری در این طرح شرکت دارند. و در سامانه ای به نام یارا گردش مالی و حسابداری خود را ثبت می کنند .
وی گفت :در هر استان دو نفر مربی بومی داریم که تسهیلگران را آموزش میدهند. گردش مالی صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزا چیزی حدود پنج هزار میلیارد تومان است. همه مشخصات اعضا با کد ملی افراد در سامانه یارا ثبت شده است و اطلاعات موجود صندوقها و تسهیلات پرداخت شده آنها در سامانه مربوطه موجود است.
ضمن اینکه یک کد ملی نمیتواند در دو صندوق مختلف ثبت شده باشد.
دکتر فرهی: خیرین نیز منابع خود را به صندوقها تزریق میکنند. یکی از وظایف تسهیلگران نیز جذب منابع خیرین جهت ایجاد اشتغال در منطقه است. یک روش جذب منابع از خیرین این است که آنها پول خود را در بانک مسدود میکنند و صندوقها میتوانند از تسهیلات آن استفاده کنند. حدود ۹۰۰ میلیارد تومان از منابع خیرین از این طریق جذب شده است. بسیاری نیز به صندوق زمین اهدا کردهاند. سرمایه صندوقهای قرضالحسنه از ۵۰ میلیون تومان آغاز میشود و تا ۵ میلیارد تومان هم میرسد.
سقف ۳۰۰ میلیون تومانی تسهیلات برای پروژههای اشتغالزایی: سقف تسهیلاتی که در حال حاضر پرداخت میشود چقدر است و اگر یکی از اعضای صندوق بیش از این میزان درخواست وام داشته باشد، امکان دریافت تسهیلات خواهد داشت؟
فرهی گفت :در سال جاری سقف پرداخت تسهیلات اشتغال خویش فرمایی ۳۰۰ میلیون تومان است و در سال گذشته این رقم ۱۵۰ میلیون تومان بوده است. اگر متقاضی بخواهد تنها از منابع صندوق استفاده کند، میتواند تا 10 برابر آورده خود تسهیلات قرض الحسنه دریافت کند.