فرهی دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج

حمایت قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج از تامین برق چاه های آب کشاورزی

بسیج در خدمت رسانی به مردم پیشگام است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی؛ 
فرهی دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج از برنامه این قرارگاه برای حمایت بسیج از تامین برق چاه های آب کشاورزی خبر داد :


پیرو ابلاغ وزارت نیرو ، چاه های آب کشاورزی که دارای نیروگاه های خورشیدی هستند، از معافیت خاموشی برق در ساعات پرمصرف برخوردار خواهند بود. این بدان معنی است که این چاه ها در زمان اعمال خاموشی های برق در سراسر کشور، از قطع برق مستثنی خواهند بود و به صورت مداوم می توانند به فعالیت خود ادامه دهند .

کاهش محصول، افت کیفیت تولیدات کشاورزی و خسارت های مالی سنگین بر کشاورزان، از جمله پیامدهای احتمالی این اقدام است. طبق آمار اعلام شده، در سال های اخیر که برنامه عدم برق رسانی به چاه های کشاورزی در ساعات اوج گرما اجرا شده است، کشاورزان با کاهش ۲۵ درصدی برداشت محصول در مقایسه با سال های قبل مواجه شده اند. بنابراین به طور مثال با در نظر گرفتن برداشت محصول پسته شهرستان مهولات که عددی در حدود ۱۰هزار میلیارد تومان می باشد، خاموشی چاه های کشاورزی خسارتی معادل ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال به کشاورزان و تولیدکنندگان پسته تحمیل می کند.
فرهی افزود : وزارت نیرو با در نظر گرفتن چالش های پیش روی کشاورزان، راهکاری نوآورانه را به اجرا گذاشته است. این مصوبه به کشاورزانی که حداقل ۸۰ درصد از نیاز چاه های خود را از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر تأمین می کنند، اجازه می دهد تا از برنامه خاموشی های ساعات اوج بار تابستانی مستثنی شوند

برنامه قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج در توسعه این پنلها در چاه های آب کشاورزی هدف چندگانه ای را دنبال می کند. نخست آنکه با تشویق کشاورزان به احداث نیروگاه های تجدیدپذیر به توسعه این منابع انرژی پاک کمک می کند.

همچنین، این معافیت از خاموشی، امنیت و پایداری تولید محصولات کشاورزی را افزایش خواهد داد، زیرا کشاورزان دیگر نگران قطع برق و اختلال در فعالیت آبیاری زمین های زراعی خود نخواهند بود. از سوی دیگر،  در کنار کاهش فشار بر شبکه برق سراسری، به دلیل خرید برق تجدیدپذیر از کشاورزان و صاحبان چاه های کشاورزی نوعی درآمدزایی جانبی برای آنها به شمار می روددر مجموع، این اقدام و برنامه عملیاتی بسیج سازندگی، گامی مثبت در جهت توسعه انرژی های تجدیدپذیر، تقویت بخش کشاورزی و تحقق اهداف توسعه پایدار محسوب می شود.