فعالیت 200 هزار نفر جهادگر در مقابله با کرونا / ۲۶ هزار صندوق قرض الحسنه با تسهیلگری بسیج ایجاد شده است
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-09-04/1364911_924-575x323.jpg?itok=ywojBg8G)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی؛ محمد زهرایی امروز در آیین افتتاح ۵۵۸ پروژه نیروگاه خورشیدی، محرومیت زدایی و اشتغال زایی در استان اصفهان اظهار کرد: منطق بسیج منطق تبدیل تهدیدها به فرصتها است و فلسفه شکلگیری آن نیز بر همین قاعده بنا شده است، امام خمینی در زمانی که کشور در تلاطم دشمنان داخلی و خارجی بود و استقرار کامل نظام اسلامی شکل نگرفته بود، سازمان بسیج مستضعفان را شکل داد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: سازمانی که بیبدیل در جهان بود که البته از آن اکنون در سرزمین های اسلامی الگوبرداری شده است؛ ولی مدل تحقق مردمسالاری دینی از طریق خود مردم به واسطه یک ابرنهاد تسهیلگر، مدلی بود که امام (ره) سنگ بنای آن را ایجاد کرد.
زهرایی بیان کرد: ظرفیت نیروی انسانی هر کشور بزرگترین سرمایه و اگر از آن درست استفاده نشود بزرگترین تهدید برای آن کشور محسوب می شود.
وی افزود: اول انقلاب ظرفیت باانگیزه و پرنشاط مردم به سمت انقلاب هدایت شد و این مورد به فرصت تبدیل شد؛ بسیج وظیفه داشت در ۸ سال دفاع مقدس این تهدید نظامی را به فرصت تبدیل کند.
محمد زهرایی ادامه داد: اینکار از طریق آماده کردن مردم و نقشآفرینی صحیح مردم در عرصه انقلاب تهدید را به فرصت تبدیل کند و در زمان فعلی هم همینکار را انجام میدهد.
به گفته این مقام مسئول اکنون قدرت انقلاب اسلامی به جایی رسیده که هیچ ابر قدرتی نمیتواند نگاه چپ به ایران داشته باشد، با این تفاسیر آمادگی مردم در حوزه سخت نیز هنوز در دستور کار بسیج است گردان های بیت المقدس، الزهرا، امام حسین و امام علی آموزشهای مستمری در این زمینه می دهند.وی تصریح کرد: دفاع سخت را در ٨ سال دفاع مقدس دیدیم که چگونه اتفاق افتاد در تهاجم فرهنگی نیز همینگونه است ولی اکنون که در جنبه دیگری از انقلاب به سرمی بریم وظایف بسیج رسیدگی به محرومان، خدمت رسانی و نزدیک کردن مردم به مبانی انقلاب است.رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: از طریق عرصه های مختلفی مثل محرومیت زدایی بازتعریفی انجام شده که می گوید فعالیت بسیج محدود به پایگاه نیست و فعالیت آن محدود به کارت بسیج نیست، بلکه حضور فعالان بسیجیان و احاد ملت در عرصههای مختلف نقش آفرینی است.
*در مقابله با کرونا 200 هزار نفر جهادگر کمک کردند
زهرایی اظهار کرد: از جمله این فعالیت های بسیج در زمینه کرونا است که در زمینه تولید ماسک و مواد ضد عفونی یا واکسیناسیون به مردم کمک کردند در زمینه کرونا ۲۰۰ هزار جهادگر کمک کردند یا اگر سیل و زلزله شود به صورت قرارگاهی ورود می کنند و چه به صورت محله ای و چه منطقه ای، کمک می کنند.
محمد زهرایی عنوان کرد: تعین بخش مردم سالاری دینی باز تعریف عرصه های با شرایط انقلاب اسلامی از وظایف بسیج است، این ظرفیت مردمی را به تمام دولتها عرضه کردیم؛ در دولت سیزدهم با رویکرد بسیار خوبی که آیتالله رئیسی دارند که هم نگاه به محرومان و انجام فعالیتها از گذر مردم انجام شود، بسته جامع مردمپایگی شعارهای دولت را به آیتالله رئیسی تقدیم کردیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بیان کرد: مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز از این طرح حمایت کردند و هر هفته دو ساعت جلسهای برای استفاده از ظرفیتهای بسیج و مردم در تحقق شعارهای دولت مثل شعار یک میلیون مسکن، یک میلیون شغل، کاهش تورم، ارزش پول ملی و غیره برگزار میشود.
زهرایی خاطر نشان کرد: در دهه فجر میتوانیم بسته جامع شعارها را رونمایی کنیم و با امضای رئیسجمهور ابلاغ شود و مبنای حرکت مشترک سازمان بسیج و وزارتخانهها قرار بگیرد.
وی افزود: بسیج سازندگی در سال ۱۳۷۹ توسط حضرت آقا راه اندازی شد؛ جریان جهادی کشوری که در جهاد سازندگی بود و جهاد سازندگی را تفکر جهادی ساخت حضرت آقا همزمان با ادغام جهاد سازندگی، بسیج سازندگی را راه اندازی کرد.
محمد زهرایی اذعان کرد: جهاد سازندگی ماموریت هایی در وزارتخانه ها رفت که جای بحثش نیست و اخیرا احیای ماموریت های بسیج جهاد سازندگی با دستور رئیسجمهور تحت عنوان یک شورای عالی احتمالا رقم می خورد.
وی بیان داشت: مقام معظم رهبری فرمودند: ساماندهی گروه های جهادی و جهادگران در منطقه محروم با بسیج سازندگی، و حمایت و پشتیبانی با دولت است، سال ٨۶ قانون بسیج سازندگی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و ما دستگاه اجرایی شدیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: آئین نامه اجرایی در دولت تصویب و ابلاغ شد که کارگروهی بنام بسیج سازندگی در استان ها دارد که استاندار ریاست این کارگروه را برعهده دارد.
*۴۲ هزار گروه جهادی در کشور در سطوح مختلف فعال است
زهرایی گفت: وقتی کارگروه برگزار شود حمایت از گروه های جهادی شروع می شود، در حال حاضر ۴۲ هزار گروه جهادی در کشور در سطوح مختلف فعال است و تحت عنوان شوراهای جاری که در انتخاب خودشان انجام می شود در با مجامع مختلف حمایت از این گروهها شکل میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: طبق قانون دو بسیج سازندگی، دستگاه های اجرایی مجاز شدند پروژه های محرومیت زدایی را واگذار کنند که در این کارگروه ها شکل می گیرد، تمرکزمان بر روستاهای محروم و حاشیههای شهر است.
محمد زهرایی اظهار کرد: طرح جامعی را به نام محرومیتزدایی مردمپایه ایجاد کردیم اولویت را بر ۱۰ هزار و ۲۸۳ روستا و هزار و ۸۷ محله حاشیه شهر قرار دادیم، اولویت در روستاها آب شرب و کشاورزی است و مواردی که می شود جایگزین کرد.
وی گفت: نیروگاه خورشیدی یکی از موضوعاتی است که در مکانهایی که آب کم است و نمیتوانیم مباحث کشاورزی یا اقتصاد مقاومتی آب بر داشته باشیم به سمت صنایع غیرآب بر مانند پنل های خورشیدی باید برویم.رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: با این کار به پدافند غیر عامل نیز که جزو تکالیف دولت است نیز کمک میکنیم در طرح جامع محرومیتزدایی در سراسر کشور در هفته بسیج ۲ هزار و ۵۵۳ پروژه بافتتاح شد که ۱۱۹ پروژه مربوط به اصفهان بود.
*۲۶ هزار صندوق قرض الحسنه با کمک بسیج ایجاد شد
زهرایی بیان کرد: ۲۶ هزار صندوق با تسهیلگری بسیج و بدون نگاه تصدیگری راهاندازی شد که این صندوقها کسانی را که می خواهند کارگاه اشتغال زایی با محصولات مزیت دار منطقه ای راه اندازی کنند شناسایی و معرفی می کنند.
وی افزود: نگاهمان زنجیرهای از تامین تا بازار و اقتصاد خرد و کارگاههای کوچک خانگی است نه فقط تولید، امسال در این مسیر ۴۰۱ قرضالحسنه و ١۵١ تعاونی و همچنین چندین هزار کارگاه اشتغالزایی در هفته بسیج رونمایی شد.
زهرایی خاطرنشان کرد: امیدوارم در مسیری که شروع شده همه باهم و درکنار هم بتوانیم در دولت سیزدهم شعارهای دولت و مبانی انقلاب را در دل محرومان و مستضعفان عملی کنیم.
سردا مجتبی فدا فرمانده سپاه صاحبالزمان(عج) استان اصفهان در ادامه مراسم افتتاح ۵۵۸ پروژه نیروگاههای خورشیدی، محرومیتزدایی و اشتغالزا اظهار داشت: امام(ره) فرمودند بسیج لشکر مخلص خدا است و اگر تفکر بسیج بر کشور حاکم شود هیچگاه شکست نخواهیم خورد.
وی تأکید کرد: افتتاح این پروژهها ظرفیتهای مختلفی را برای رفع محرومیت و نیازمندی ایجاد خواهد کرد و چشماندازی جدید برای شرایط آتی استان است که با پشتیبانی وزارت نیرو، مجاهدت بسیجیان و کمک مردم به بهرهبرداری میرسد.
فدا عنوان کرد: این کار حرکتی در راستای پدافند غیرعامل و ایجاد درآمدی پایدار برای مردم خواهد بود و امیدواریم این حرکت مقدمه کارجهادی و انقلابی برای رفع مشکلات کشور باشد.
محمود کمانی، معاون وزیر نیرو، امروز در ادامه مراسم افتتاح ۵۵۸ نیروگاه خورشیدی استان اصفهان اظهار داشت:حدود ۱ درصد از ظرفیت برق کشور را انرژی تجدیدپذیر تشکیل میدهد؛ در صورتی که در جهان این عدد بیش از ۳۰ درصد است و در این مسیر راهی طولانی پیشرو داریم.
وی تأکید کرد: ظرفیت استان اصفهان در این بخش نسبت به کل کشور حدود ۴.۶ درصد است؛ در بخش خانگی حدود ۷۲ مگاوات در کشور ظرفیت داریم که حدود ۱۵ مگاوات آن در دست اصفهان است و از این نظر، استان اصفهان جزو استانهای مستعد به حساب میآید.
کمانی با اشاره به اهمیت انرژی تجدیدپذیر عنوان کرد: در هر کیلووات انرژی خورشیدی، حدود هزار و ۸۰۰ کیلووات ساعت برق تولید میشود که این معادل مصرف ۵۸۴ متر مکعب گاز است.
معاون وزیر نیرو یادآور شد: وزارت نیرو در دولت سیزدهم برنامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه های خورشیدی در ۴ سال آینده را دارد؛ بخش عمده از این ظرفیت نیاز است در اختیار بخش خانگی قرار بگیرد و با بسیج سازندگی در حال ایجاد تفاهم هستیم تا با کمک نیروهای بسیج این کار را در سطح کشور انجام دهیم.
معاون وزیر نیرو بیان داشت: امیدواریم در برنامه آتی وزارت نیرو، استان اصفهان استانی پیشرو باشد.
نگاه بسیجی، جامعه را بیمه میکند
سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان، نیز در این مراسم، ضمن تبریک هفته بسیج اظهار داشت: امیدوارم به واسطه این مناسبتها بتوانیم قرابت خودمان را هرچه بیشتر با ریشههای بسیج داشته باشیم.
وی افزود: هرگاه بخواهیم اقامه ارزشهای الهی را کنیم بسیج یک ظرفیت است و به نحوی باید جامعه را بیمه شده این تفکر الهی دانست.
مرتضوی یادآور شد: تفکری که میتواند کارآمدی را در عرصه عمل به جامعه بیاورد همین تفکر بسیجی است؛ انسانی که در تشکیلات است ۲ وظیفه دارد؛ اول اینکه خود را با مبانی تطبیق دهد و پس از آن به مسیر نگاه کند.
استاندار اصفهان اظهار کرد: نباید مبانی فکری به سمت تشکیلات برود، بلکه تشکیلات است که خود را با مبانی وفق میدهد و نیاز است خود را به آن مبانی نزدیک کنیم.
وی افزود: امیدواریم نفع افتتاح این پروژهها به همه مؤمنان و مسلمان برسد و منشا خیر و برکت باشد و همگی بتوانیم جایگاه خود را بشناسیم و به سمت آن حرکت کنیم.