جامعه‌شناس و مدرس سواد شبکه‌های اجتماعی:

فعالیت جهادی خانواده‌ها علیه کرونا تجلی فرهنگ کشور است

حسین حق‌پناه گفت: فعالیت‌های جهادی توسط خانواده‌ها نظیر دوخت ماسک و تهیه آبمیوه برای بیماران کرونایی نشان دهنده ظرفیت بالای نهاد خانواده برای مقابله با ویروس کرونا در مقایسه با سایر فرهنگ‌ها است.

حسین حق‌پناه، جامعه‌شناس و مدرس سواد شبکه‌های اجتماعی در گفت‌وگو با صبح توس، پیرامون اهمیت خانواده در برابر کرونا اظهار کرد: در دوران کرونا اتفاق چندجانبه‌ای برای مقابله با آن رخ می دهد و از طرفی اجبار اعضای خانواده برای کنار هم بودن فرصت‌هایی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: باید روابط میان اعضا تقویت شده و فرصت‌های بیشتری برای تعامل، گفتگو و بازی ایجاد گردد.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: در راستای مبارزه با بیماری کرونا بایستی به تقویت بنیان خانواده و تمرین ارتباطات خانوادگی در بستر خانواده بیشتر توجه داشته باشیم.

حق‌پناه خاطرنشان کرد: یکی از نقاط درخشان ایران در مقایسه با سایر کشوها مدیریت خانوادگی و مردمی شیوع کرونا است و بواسطه اینکه بنیان خانواده در کشور ما قوی است خیلی از مبتلایان به این بیماری می‌توانند به شکل خانوادگی و با کمک سایر اعضای خانواده درمان شوند که همین فرصت جدی و بی نظیری است.

وی افزود: تحمل  فشار روانی ناشی از در خانه ماندن و فاصله‌گذاری اجتماعی در خانواده با روش‌های خلاقانه، ابداع بازی‌های فیزیکی،  ارتباطات مجازی و ایجاد چالش های مثبت شبکه های اجتماعی تسهیل می‌شود.

مدرس سواد شبکه‌های اجتماعی با بیان اینکه نشان می دهد با کارکرد صحیح خانواده‌ها می‌توان این فشار روانی را تحمل کرد گفت: فعالیت‌های جهادی توسط خانواده‌ها مانند دوخت ماسک و تهیه آبمیوه برای بیماران کرونایی نشان دهنده ظرفیت بالای نهاد خانواده برای مقابله با ویروس کرونا در مقایسه با سایر فرهنگ‌ها است.

وی افزود: با شیوع کرونا بحث‌های عوامانه پیرامون توسعه یافتگی جهان اول در مقایسه با جهان دوم و سوم نشان داده شد که این موضوعات خیلی صحیح نیست و هیمنه پوشالی فرهنگ جهان اولی‌ها را فروریخت و خوی وحشی‌گری و بدوی آن را نمایان کرد.

حق‌پناه اظهار کرد: در مقابل آن ارزش‌های اصیل فرهنگ کشورمان و خانوادگی بروز کرده است.