رام كردن ميوه وحشي
عكس : مجتبي حيدري
1395/05/11
خواص شگفت انگير تمشك بويژه برخورداري از آنتي اكسيدان به عنوان مهمترين ماده براي پيشگيري از سرطان، موجب شده است كه اين ميوه به عنوان يكي از محبوب ترين و نافع ترين مركبات در اروپا و آمريكا مورد توجه قرار گيرد. با اين وجود كشت تمشك به صورت حرفه اي هيچگاه در ايران جدي گرفته نشده است. ميزان بسيار محدود و كميابي از تمشك كه بعضا در بازار يافت مي شود محصول بوته هاي وحشي و خودرو در شمال كشور است. مهندس مجيد زماني يكي از فعالان اقتصاد مقاومتي است كه پس از دو سال مطالعه و سرمايه گذاري براي كشت حرفه اي تمشك، موفق به رام كردن اين ميوه وحشي شده است. آقاي زماني كه مهندس عمران است، با دريافت 15 ميليون تومان تسهيلات اقتصاد مقاومتي از بسيج سازندگي مزرعه تمشك خود را در رامسر راه اندازي كرده و براي 4 نفر اشتغالزايي كرده است. احداث نخستين باغ توليد حرفه اي پرورش تمشك در كشور با استقبال كشاورزان ساري مواجه شده و هفته اي نيست كه تعدادي از كشاورزان منطقه براي آشنايي با كشت تمشك به باغ آقاي زماني مراجعه نكنند. او در اين باره مي گويد: «يكي از مهمترين انگيزه هاي من براي پذيرفتن ريسك توليد محصولي كه هيچ تجربه درباره آن در كشور وجود نداشت، اضافه كردن تمشك به عنوان يك ميوه جديد به سبد مصرف خانواده هاي ايراني بود. گسترش بيماري سرطان از جمله تبعات هولناك زندگي شهري و صنعتي است و مصرف تمشك توسط مردم بهترين و كم هزينه ترين راه براي پيشگيري از سرطان است. در منطقه ما باغ هاي وسيع 10 هكتاري را مي توان يافت كه به صورت كاملا علمي و اصولي كيوي توليد مي كنند. اميدوار هستيم بتوانيم كشت تمشك را هم مانند كيوي در شمال كشور ترويج كنيم.» لازم به ذكر است آقاي زماني در كنار پرورش تمشك، به فعاليت عمراني نيز اشتغال دارد. او به همراه يك تيم مهندسي با طراحي كلبه بامبو برنده رتبه نخست جايزه معمار در بخش ساختمان هاي مسكوني شده است.